A játék menete:
Készítsd el a kockát, vágd ki, hajtogasd be az éleket, illeszd, majd ragaszd össze az oldalakat. A kivágható kockát alul találod! Ezt követően a játékvezető választ minden jelhez egy nevet. Olyan nevet, ami sem tartalmában, sem színében, sem formájában nem segít felidézni az adott jelet. Ezek a dolgok lehetnek főfogalmakhoz kapcsolódóak, de lehetnek matematikai fogalmak is. Kezdetben nagyon heterogén kifejezések legyenek! Nehezebb a játék, ha a jelekhez tartozó kifejezések homogénebbek.

Ilyen például a nem matematikai heterogén sor: szék, olló, kutya, szarka, bicikli, villa, ….
Matematikai heterogén sor: kettő, semmi, kerek, tíz, páros, ugyanannyi, …
Ilyen például a nem matematikai homogén sor: csacsi, csiga, kocsi, csúzli, boci, maci, … (Ez olvasás órán is használható sor.)
Matematikai homogén sor: kicsi, nagy, több, sok, kevés, nulla, …

A játékvezető megmutatja a jelet, és jól értetően, egymás után lassan elmondja a jelekhez illő szavakat is. Ezt egyszer megismétli.

Játszható játékok:
1. változat: A játék során mindenki dob egyet a kockával, és kimondja a dobott jelhez tartozó fogalmat. Ha helyes, akkor kap egy pontot. Ha nem, a következő mondja ki, és azután ő dob egyet. Ha mindegyik helyes, ő 2 pontot is szerzett.
2. változat: Párban játszhatunk. Egyik játékos dob egymás után pl. 2-szer, a másik mondja a jelhez tartozó szavakat a dobások sorrendjében. Ezt követően cserélnek.
3. változat: A játékosok körben ülnek, egy kivételével, bekötik a szemüket. Egy valaki dob a kockával, és csak színt mond. A többiek igyekeznek megnevezni, kimondani a színhez tartozó dolog nevét. Aki a leggyorsabb volt, az el is meséli a jelet, milyen vonalakból áll. A játék addig folytatódik, amíg minden színt sikerült dobni.

Jó játékot kívánunk!

A „FURCSA KOCKA” ALAPJA ITT ÉRHETŐ EL!

Honlapunkon elérhető és letölthető bármely eszköz a Dyscalculine tulajdonát képezik! Ezt sokszorosítani, értékesíteni nem lehet! Kérjük, ahol a Dyscalculine logó is fel van tüntetve az eszközökön, ne távolítsák el!