Mit fejleszt?

Ez a játék, a soralkotás (szerialitás) mellett, a többes asszociációt, az intermodális képességeket is fejleszti. A különböző ingerek gyors összekapcsolásának képessége elősegíti a gondolkodási, a figyelmi és az emlékezeti területek fejlődését is.

A játék menete:

Mindenkinél legyen legalább 6-6 db, többféle színű kártyalap. Kiosztjuk, a gyermek elé tesszük, vagy az asztal közepére tálba pakolva rakjuk ki a lapokat. Megbeszéljük, hogy az egyes kártyák mennyit érnek: a piros négyszög a taps, a kék téglalap a koppintás, a zöld háromszög pedig a csettintés, a sárga kör a dobbantás, a narancssárga csillag a térdre csapás, a lila nyíl pedig a fülhúzás.

Játszunk többen!

Kezdődhet a zajkeltés, jöhet a ritmus! 🙂 Egyik gyermek vagy a felnőtt ritmusosan végzi a mozgást: pl. csettint, csettint, tapsol, koppint, csettint, csettint, tapsol, koppint és így tovább. A párja, vagy a többiek, amilyen mozdulatot látnak és hangot hallanak, azt színes kártyalapokkal rakják le egymás után. Majd folytathatják is a sort.

Ezt fordítva is lehet lehet játszani: a lerakott kártyalapokat kell lemozogni.

Ha már nagyon megy, fel is lehet venni telefonnal, miként hangzik a ritmus-sor! 🙂

A SZÍNES KÁRTYÁKAT ITT LEHET LETÖLTENI!

Honlapunkon elérhető és letölthető bármely eszköz a Dyscalculine tulajdonát képezik! Ezt sokszorosítani, értékesíteni nem lehet! Kérjük, ahol a Dyscalculine logó is fel van tüntetve az eszközökön, ne távolítsák el!