3 990 Ft

A szint: A lapok a képi szemléltetésre és az elvonatkoztatásra építve segítik elő a 100-ig számlálást, az egyszerű soralkotásokat. 100-as számtáblák segítik az egyesével, tízesével, kettesével, ötösével stb. való számolás kialakulását, a szomszédos számok és a kerek tízes szomszédok felismerését és az oda-visszaszámlálásokat. A mennyiség- és számegyeztetések, a mennyiségképzet, valamint a 10-es alapú helyi-értékes számrendszer tulajdonságainak tudatosítása a műveletvégzés alapját képezik.

B szint: A lapok feladatai a számérzéket fejlesztik, amely a számok tulajdonságainak, viszonyainak alapos ismeretét jelenti. A gyermek a mennyiségek sokféleképpen történő összehasonlításával 100-ig számolva gyakorolja a műveletvégzést (kerek számokkal, egy- és kétjegyű számokkal, tízes átlépése nélkül és tízes átlépéssel az összeadás, kivonás, és a szorzás, osztás során).

C szint: Komplex, szemléletes, kisebb lépésekben és tartalmilag egyszerűbbtől a bonyolultabb felé haladó, gondolkodást fejlesztő feladatok. Százas számkörben a szabályalapú és a problémamegoldó, logikai gondolkodást fejlesztő, a matematika nyelvezetét gyakoroltató feladatok a megelőző 100 A és B szintre épülnek.

Törlés

Cikkszám N/A Kategória , , Címke


Megosztás

A lapokat a lassabban és nehezebben számoló gyermekeknek 2. osztályos kortól ajánljuk. Azonban a lapok tehetséggondozásra is alkalmasak, ebben az esetben már 1.osztálytól  javasoljuk.

A 100-as számkör lapjai csak az 50-es számkörben már biztosan számláló gyermekek számára fejlesztő hatásúak.

Játékos feladatlapok a 100-as számkörben célozzák meg az  alapvető számfogalom és számlálási, számolási készség kialakítását. A 100-as számtábla ismerete elősegíti az egyesével,  tízesével, ötösével számolást, a szomszédos számok és a kerek tízes szomszédok felismerését (100 A szint) ezentúl az alapműveletek biztos használatát (100 B szint). A komplex 100 C szintű feladatlapok lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek a tanultakat  új helyzetekben, más  módon és szabályalapon is alkalmazzák.

Az egyes lapok szintjei  egymásra épülnek.

További információk
Tömeg 250 g
Méretek N/A
Nehézségi szint

A, B, C

Privacy Preference Center