Játszunk! Vajon milyen képet, formát, alakzatot rejt a sok elem? Ki tudod rakni? Megismered?

Eszköz: kép, képek, amit/amiket 2-3-4 vagy annál több darabra felvágunk (az eszköz otthon is könnyedén elkészíthető: egy választott képet (fénykép, alakzatról kép, állatról kép, stb.) több, kevesebb részre felvágunk és ezeket az elemeket összekeverjük, több kép esetén: külön vagy egybe is keverhetünk, nehézségtől függően, – de 4 elemes ötletünket alább lehet letölteni)

Utasítás: Rakd össze a képet! Forgasd úgy a darabokat, hogy megkapd az eredeti képet! Mit rejthetnek az elemek?

Játék menete:

1. Könnyebb játék esetében: egy egyszerűbb alakzatot, formát ábrázoló képet 2-3-4 részre vágunk. Játszunk először egy alakzattal. Összekeverjük az elemeket és a megfelelő formát kell kiraknia a gyermeknek.

2. Nehezíthetjük azzal is, hogy több alakzatot, formát vágunk részekre és ezen elemeket összekeverjük. A kupacból kell kiválogatni és összerakni az összeillő elemeket, hogy megkapjuk a helyes formákat, az eredeti képet.

3. Ha csoportban játsszuk, legyen egy kivágott verziónk mindenből és legyen egy ép, amit mintának, alapnak használunk majd.

  • Ebben a játékban a kivágott lapokat lefelé fordítjuk, egyet pedig (az egyik választott eredeti formát, amit nem vágunk szét) kirakunk középre.
  • Az ehhez illőket kell kiválasztva, a képet kiraknia a gyerekeknek.
  • Menete: Felhúz az egyik gyermek egy kártyát, és megpróbálja az asztal közepén lévőhöz illeszteni, ha odaillik, újra ő jön, ha nem illik rá, a következő gyermek jöhet.
  • Addig próbálkoznak, míg az eredeti képet ki nem rakják. Aki az utolsó elemet teszi ki, az nyer és az öv lesz az eredeti lap.
  • Ezt követően kitesszük a következő (nem szétvágott) elem képét, a korábbi kártyákat belekeverjük a „pakliba” és folytatódik a játék.
  • A végén az nyer, akinél a legtöbb „eredeti” ábra lap található.

A NÉGYELEMES MINTA ITT TÖLTHETŐ LE >>>

A lapot lamináld a tartósság érdekében!

Honlapunkon elérhető és letölthető bármely eszköz a Dyscalculine tulajdonát képezik! Ezt sokszorosítani, értékesíteni nem lehet! Kérjük, ahol a Dyscalculine logó is fel van tüntetve az eszközökön, ne távolítsák el!

Jó játékot kíván a Dyscalculine Csapata!