Eszközök: tábla (Mancala tábla, vagy egy letölthető alaplap – lsd. lent), gombok/golyók (színesek), 1 db dobókocka.

A játékot két személy játszhatja gombokkal, golyókkal, de akár korongokkal is. Kezdéskor mindegyiküknél 15 más-más színű gomb van (pl. fekete-fehér vagy akár piros-kék). A gombokat olyan táblára kell elhelyezni, amelyen 10 mező (5-5) van. Ezek színe váltakozhat, amennyiben az általunk elérhető alaplappal játszunk. A gombokat az óramutató járásával ellentétes irányban lehet lerakni vagy felvenni. Kezdéskor a zöld mezőtől, majd onnan kell indulni, ahol az utolsó saját gomb van.

Játékszabály:
A piros mezőbe kettőt kell tenni! A kék mezőben csak 1, 2 vagy 3 gomb lehet. Utána fel kell venni őket.
Annak eldöntésére, kié legyen az első lépés, mindkét játékos egy kockával dob és a nagyobb számot dobó játékos lesz az, aki kezd. Ezután felváltva dobnak a dobókockával. A dobott számoktól függ, hogy ki, mennyi gombot rak majd le a táblára. Ha például az egyik játékos hatost dob, akkor hat gombot vesz a kezébe és hat mezőbe rak gombot. Ahová az utolsót teszi, az ott található szín szabálya szerint kell cselekednie.

A kék mezőbe, ahol már 3 gomb van, nem tehet gombot, hanem azt fel kell vennie, és nem léphet tovább. Piros mezőbe 2-öt tehet csak le. Tehát, ha ezt nem tudja letenni, megint magánál kell tartania a gombokat. Ezt követően ez a kör véget és a másik fél következik. Az győz, akinek hamarabb elfogynak a gombjai.

Fejlesztő hatás: figyelem, emlékezet, nagyság, téri orientáció, irányészlelés, számlálás, számfogalom, relációk felismerése, gondolkodás.

AZ ALAPLAP ITT ÉRHETŐ EL >>>

Az alaplapot lamináld a tartósság érdekében!

Honlapunkon elérhető és letölthető bármely eszköz a Dyscalculine tulajdonát képezik! Ezt sokszorosítani, értékesíteni nem lehet! Kérjük, ahol a Dyscalculine logó is fel van tüntetve az eszközökön, ne távolítsák el!

Jó játékot kíván a Dyscalculine Csapata!