Jópofa játék ötlet otthonra, amit akár a gyermek maga is elkészíthet, így még élvezetesebb lehet a játék, hiszen egy térbeli játékot rakhat össze magának.

Lássuk csak! Ez egy különleges, saját készítésű labirintus, amit akár játszhatjátok a testvéreddel vagy anyuval, apuval.

Tudtad? Ez a játék, és az ehhez hasonlók, jól fejlesztik a számokkal való soralkotási képességed, a térbeli tájékozódásod és a vizuális megfigyelést. Segítik a koncentrációt, erősítik az ujjaid és a szemed összehangolt mozgását.

Szükséges anyagok az elkészítéséhez:

  • 50 vagy 100 koronglap (kivághatod a köröket A4es papírlapból)
  • Zsinór (fonal, spárga, stb)
  • Tépőzár, vagy cellux

Egy nagy méretű lapra vagy táblára felragaszthatsz egy jó hosszú zsinórt, vagy a szőnyegen elhelyezed úgy, hogy oda-vissza tekeredjen. Közben elkészíted a korongokat, amelyek olyan méretűek, hogy számokat tudj ráírni. Lerakjuk a zsinórra a korongokat. A koronglapra tépőzárat vagy celluxot ragasztunk (e nélkül kicsit instabilabb lesz). Miután letetted, elkezdheted ráírni az induló számokat. A korongok helyét kijelölheted, de arra figyelj, hogy akkor van könnyebb dolgod, ha soronként 10 a legtöbb, utána tekeredik. Ha eggyel elkészültél, a zsinór újratekeredhet és más alakzatban lehet ráhelyezni a számkártyákat. Egyes számok kimaradhatnak a sorból, pl. csak a kerek tízesek, százasok kerültek lerakásra. Sokféleképpen variálhatod a számok lepakolását: pl. lerakhatod csak a páros számokat, vagy a páratlanokat is.

Ha szeretnéd papíron is eljátszani, kinyomtatható verzióban is elkészítettük neked! Jó játékot!

A játék kinyomtatható verzióját itt tudod letölteni>>>