Használjuk fel otthoni, kész játékainkat fejlesztésre, gyakorlásra is!

Eszközök:

  • különböző és azonos mennyiséget jelölő LEGO kockák (1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10-es) egy széles tálban (vödröcskében)
  • LEGO alaplap (ahány gyerek annyi alaplap)
  • művelet kártyák (alább)

A játék menete:
Többen is játszhatják, eszközök mennyiségétől függően, de min. 2-en!
A gyerekek körben ülnek, középen LEGO-vödröcske és a lefordított műveleti kártyák. Az első játékos húz a kártyákból, nem mutatja meg a többieknek, hanem kiválasztja, kiveszi a megfelelő LEGO-kat hozzá a kupacból. Kirakja a műveletet, és megmondja, hogy összeadást vagy kivonást rakott.

Pl: Húzunk két db 4-es elemű legót és egy 8 eleműt, ezt kitesszük egymás mellé. A többiek kitalálják a sorrend alapján (4, 4, 8), hogy összeadásról lehet-e szó. Igen! 🙂

Aki kitalálja, az máris megkapja a kihúzott kártyát, és egy újabbat is felhúz. Ugyanúgy nem mutatja meg a többieknek, amit újonnan húzott, hanem kirakja a kártyán szereplő műveletet az alaplapra. Most ismét csak azt tudják a gyerekek, hogy összeadást vagy kivonást kell-e mondaniuk. Aki helyeset mond, az nyeri el a kártyát is, és azt, hogy ő húzhat következőnek.
Lehet persze, úgy is játszani, hogy sorban haladunk és a következő játékosnak többet elárulunk annál, minthogy összeadás vagy kivonás. A lényeg, hogy legyen sikerélménye mindenkinek a játékban!

MŰVELETI KÁRTYÁK LETÖLTÉSE ITT>>>

A kártyákat lamináld a tartósság érdekében!

Honlapunkon letölthető bármely eszköz a Dyscalculine tulajdonát képezik! Ezt sokszorosítani, értékesíteni nem lehet! Kérjük, ahol a Dyscalculine logó is fel van tüntetve az eszközökön, ne távolítsák el!