A Dyscalculine Program alapító szakemberével, Szabó Ottiliával készített interjút a Lánchíd Rádió riportere a beiratkozással és  fejlesztéssel kapcsolatosan:microphone-1188223-m

A pedagógiai szakszolgálatok által kiállított szakvéleményeket viszik magukkal a gyerekek. Mi van akkor, ha bizonyos területen fejlesztésre van szüksége a gyereknek? Mennyire lehet „házilag” megoldani a fejlesztést? Mit tehet a szülő? Az iskolák mennyire vannak felkészülve ezekre a plusz fejlesztő foglalkozásokra? Ha nincsenek, a szülőknek milyen lehetőségek vannak? Mi az a legkorábbi időszak amikor felismerhető a probléma? Ebben az esetben milyen fejlesztést igényelhet a gyerek? A fejlesztéssel milyen eredményeket lehet elérni, mikorra? Amennyiben nem segítik a gyereket, milyen problémákat okozhat a jövőben?

Képes terápiás anyagunkról ismertető olvasható a www.dyscalculine.com weboldalon. A Dyscalculine számolólapok a kritikus számkörök kialakítását , 3 szinten – 1) numerikus, 2) műveleti és 3) matematikai logikai – fogalmi szinteken – célozzák meg. Oldalunkon 36 munkafüzet  kivágható segédletekkel. 14 témakör, 8 számkör a fejlődési diszkalkulia terápiájához.