3 990 Ft

A szint: A Számolólapok vizuális támogatással adnak feladatokat, de lépésről-lépésre haladnak az elvonatkoztatás felé elősegítve az egész számokkal történő számlálásokat, és az egyszerű soralkotásokat. Számtáblák sokasága, számegyenesek segítik a pozitív és negatív számok relációinak megértését, és az oda-visszaszámlálásokat.

B szint: A lapok feladatai a bővült számhalmazban való tájékozódást, így a számérzéket fejlesztik, ami a számok tulajdonságainak, viszonyainak alapos megismerését jelentheti. A kiterjedés fogalmát,  a becsléssel történő megállapítást, összehasonlítást  rendezéssel és  műveletvégzéssel gyakoroltatják.

C szint: Komplex, gondolkodást fejlesztő feladatok a szabályalapú,  a problémamegoldó, és a logikai gondolkodást fejlesztik, és a matematika sajátos nyelvezetét gyakoroltatják. A feladatok a megelőző ESZ/A és B szintre épülnek. 

VÁLASSZ SZINTET!

Törlés

Cikkszám N/A Kategória , , Címke


Megosztás

Amikor a diák, már jól tájékozódik a természetes számok körében,  akkor eljöhet az a pillanat, hogy tovább léphet, és megtapasztalhatja, megértheti, hogy vannak olyan műveletnek, amelyek elvégzéséhez az ismert számhalmazból ki kell lépnie és bővíteni kell azt.  A valóságban 8-ból 3-mat képes elvenni, de 3-ból  8-at csak akkor, ha már ismeri az egész számok körét, vagy a negatív számokat. A lapok a hiányos intuitív lényegmegragadási képesség miatt, segítenek ezt elképzelni a gyermek számára.

A vizuális támogatásra, szemléletességre építő feladatlapok kis számkörökben célozzák meg az  egész számok  körében a  pozitív és negatív számokkal  számlálás kialakítását. Ebben a számhalmazban a számtani (aritmetikai) készség kialakítását a számok számtáblákba, számegyenesre helyezése segíti elő.  Különbségekkel  számol  (E/A szint) ezentúl az alapműveleteket végez fejben és írásban, és algoritmusokat alkalmaz (E/B szint).  A komplex E/C szintű feladatlapok lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek a tanultakat  új helyzetekben, más  módon és szabályalapon is alkalmazzák, a matematikai nyelvi-logikai formákat szöveges feladatokban is értelmezzék.

A lapokat a lassabban és nehezebben számoló gyermekeknek 4 -5. osztályos  kortól ajánljuk, de tehetséggondozásra is alkalmasak. Ebben az esetben  használatukat  már 3.osztálytól  javasoljuk.

Az egyes lapok szintjei  egymásra épülnek.

További információk
Tömeg 250 g
Méretek N/A
Nehézségi szint

A, B, C

Privacy Preference Center