35 000 Ft

A 6. szint a milliós természetes, az egész számok, valamint a racionális számkörében a magasabb rendű matematikai ismeretekre, műveletekre vonatkozóan vizsgálja a számköri tudást, a kognitív és matematikai képességeket. A tanuló​ kártyajáték keretében olyan feladathelyzetbe lép be, amelyben sokféleképpen találkozik a mennyiségi relációkkal, a helyiértékekkel, és megmutatja a műveleti ​szinten való gondolkodás​át, matematikai fogalomértését. Az egyéni eredmények ismeretében a szakember eldöntheti, szükséges-e további, pontosabb és részletesebb komplexebb vizsgálat (pl. az intellektuális képességek​, figyelem​ ​stb.​ vizsgálata).

A csomag tartalma: pedagógus- és vizsgálókártyák, alaplapok és kivágható színes kártyák, leírás a vizsgálat menetéről, a kártyák használatáról, sokszorosítható értékelőlap és vizsgálati jegyzőkönyv.

Szűrőcsomagjaink általános videó-bemutatóját itt tekintheti meg>>>

Engedélyezett utánrendelésreMegosztás

A szűrőlapok szakemberünk, Szabó Ottilia több évtizedes diagnosztikus munkájának eredménye.

Az FDL, fejlődési dyscalculia szűrő-és vizsgálati lapok 6 szinten mérik a gyermek numerikus képességeit, számolási teljesítményét. A szintek életkorra és számkörre vannak kidolgozva.  Figyelembe veszik a kognitív -, és a neuropszichológiai kutatások legújabb eredményeit, kifejezetten a numerikus feldolgozást, az aritmetikai képességeket és a matematikai készséget mérik.

A szintek egymásra épülnek, különböző számkörökben vizsgálják a számlálás, a numerikus információfeldolgozás, az aritmetika, a verbális feldolgozás, a fogalomértés és használat mintázatát és szintjeit.

A szűrés elvégzését gyógypedagógusoknak, pedagógusoknak ajánljuk.

A különböző szinteken vizsgáló szűrőlapok csomagjai tartalmaznak: egy db A4-es füzetet, amely tartalmazza a vizsgálat leírását, a másolható vizsgálati jegyzőkönyvet és munkalapot, valamint értékelő lapot, és a vizsgálat elvégzéséhez szükséges mellékleteket, illetve tartalmazza a könnyen kézbe vehető vizsgáló és pedagógus kártyákat és kivágható eszközöket, jutalomkártyákat is.

A szűrőcsomagok több szinten mérik a gyermek numerikus képességét, számolási teljesítményét:

  • 1. szint óvodások és iskolakezdők szűrésére készült.
  • 2. szint az 1. osztályos, 6-8 évesek szűrésére -10-es számkörben
  • 3. szint a 2. osztályosok 7-9 évesek szűrésére – 20-as számkörben
  • 4. szint a 3. osztályosok 8-10 évesek szűrésére – 100-as számkörben
  • 5. szint a 4. osztályosok 9-11 évesek szűrésére – 1000-es számkörben
  • 6. szint a felső tagozatos és középiskolás tanulók vizsgálatához

További információk
Tömeg 620 g

Privacy Preference Center