4 990 Ft

A lapok vizuális támogatással, képi szemléltetésre és az elvonatkoztatásra építve segítik elő az 50-ig számlálást, az egyszerű soralkotásokat, oda-visszaszámlálásokat és a mennyiség és szám egyeztetéseket, valamint a 10-es alapú helyi-értékes számrendszer szabályait.  Mindezek a műveletvégzés alapját képezik.

A szint: Az A szintű Számolólapok feladatai – a megnevezett számkörben – vizuális támogatással a számlálást, számsoralkotást segítik. Rendezésekkel, összehasonlításokkal a számok/mennyiségek tulajdonságainak, relációjának megértését, így a számfogalmat stabilizálják.

B szint: A B szintű Számolólapok feladatai – a megnevezett számkörben – vizuális támogatású, konkrét tevékenységtől apró lépésekkel juttatják el a diákot az absztrakcióig. Kialakítják az alapműveleteket írásban és fejben. Fejlesztik a matematikai fogalmi- és logikai gondolkodást, az emlékezetet és a téri-vizualizációt.

C szint: A C szintű Számolólapok feladatai komplexebbek, tartalmilag bonyolultabb gondolkodást fejlesztő, ezáltal az összefüggésék felismerését elősegítő feladatok. A megnevezett számkörben a szabályalapú, a problémamegoldó, a logikai gondolkodást, illetve a matematika nyelvezetet gyakoroltatják.

A Számolólapok használatakor javasolt, hogy az A szintekkel együtt használják a B szinteket. Majd ezt követően a logikai összefüggések megértésére ismételjenek a C szintűekkel.
Minden nap, amikor csak lehet, dolgozzanak a füzetekben legalább 10-15 percet. Amelyik feladat nehezebben megy, azt rakják ki azonos karakterű formákkal és készüljenek hozzá – a lapok feladatai alapján ábrák/rajzok egyszerű jelekkel. Törekedve arra, hogy ez ne másolás, hanem felidézés legyen. Mindig körülhatárolt területen dolgozunk, vagyis kijelölünk egy alaplapot. Használják a füzetek kivágható mellékleteit applikálva!

VÁLASSZ SZINTET!

Törlés

Cikkszám N/A Kategória , , Címke


Megosztás

Az 50-ig számlálás, az úgynevezett számkörátlépés akkor kezdődhet meg, ha a gyermek a húszig számlálást és számolást (műveletvégzést) már tévesztés nélkül végzi.

A gyermek 50-ig számlálva, a számok közötti kapcsolatokat felismeri, a tárgyi világ mennyiségeit és a számosság közös, absztrakt jelöléseit alkalmazza. A számfogalom különböző szintjein dolgozik: 50-ig számlál, valamint a 10-es alapú helyi-értékes számrendszerben számsort alkot (A szintű feladatok), 50-ig alapműveleteket végez (B szintű feladatok) és megérti, alkalmazza a matematikai szabályokat (komlpex C szintű feladatok).

A csomag lapjai tehetséggondozásra, vagy a gyakorlási idő megnyújtására is alkalmasak.

További információk
Tömeg 250 g
Méretek N/A
Nehézségi szint

A, B, C

Privacy Preference Center